Öppet hus

Campus Bromma består av Teologiska högskolan, Stockholm (THS) och Bromma folkhögskola. THS anordnar Öppet hus den 24 mars och på Bromma folkhögskola anordnas en öppen samling för den diakonala utbildningen. Kontakta respektive skola för mer information; se länkar nedan.

 

På TEOLOGISKA HÖGSKOLAN, STOCKHOLM (THS)

läser du som vill bli pastor eller som vill läsa teologi av andra skäl. Förutom teologiprogrammet finns MR-programmet som du kan välja om du vill arbeta med frågor kring mänskliga rättigheter och demokrati.

På Öppet hus har du möjlighet att vara med på lektioner, samtala med lärare, personal, utbildningsansvariga och studenter. Du får titta runt i lokalerna och ”känna in atmosfären”.

Klockan 13 hålls en miniföreläsning av THS-läraren Anneli Winell. Föreläsningen har rubriken "Godis för kropp och själ". Välbefinnande och vardagsandlighet i svenska kvinnotidningar. 
Vi har bett Anneli att förklara vad föreläsningen handlar om, och hon har gett följande beskrivning:

"Idag möter de flesta människor religion genom olika medier och medieplattformar. Kommersiella kvinnotidningar som Amelia, Tara och M-magasin är exempel på det. De fångar upp vår tids senaste trender. En sådan trend handlar om vilken nytta människor kan ha av religion och andlighet för att må bra till kropp och själ.

Amelia, Tara och M-magasin vill följa sina läsare genom hela livet; från 20-årsålder och uppåt. Men det är inte bara kvinnor som läser dessa tidningar. Vill du som blivande pastor veta vad både kvinnor och män tror på i dag, vilka existentiella frågor de grubblar över – läs kvinnotidningar!"

Klockan 15.30 avslutas Öppet Hus med ett offentligt samtal mellan Jan Eliasson, f d vice generalsekreterare för FN, och THS-läraren Susanne Wigorts Yngvesson. Samtalet har rubriken Hopp och möjligheter i rädslans tid, och beskrivs så här:

"Världen står inför en mängd svåra utmaningar. Det finns de som säger att demokratin har nått vägs ände. Har de rätt? Vi bygger in begränsningar av friheter och rättigheter i den demokratiska världen och våra institutioner och politiska system tycks ibland handlingsförlamade inför de extrema krafter som rör sig. Det finns anledning att tala om hoten men samtidigt aldrig glömma hoppet. På vilka sätt kan mänskliga rättigheter och religion bidra till framtiden i en tid av rädsla och hot? Jan Eliasson och Susanne Wigorts Yngvesson samtalar personligt om politik, religion och existentiella dimensioner."

En nyhet för i år är också att pastorskandidaterna i Equmeniakyrkan har ett stort bokloppis i en av föreläsningssalarna, med mängder av bra och billiga böcker. Teologi förstås, men också många andra böcker.

Läs mer om programmet på Öppet Hus på www.ths.se

 

På BROMMA FOLKHÖGSKOLA

anordnas en öppen samling om den diakonala utbildningen. Samlingen är i skolans ljushall klockan 15.00-16.30. Du får tillfälle att möta studerande och lärare, titta runt på skolan och ställa frågor. Om du funderar på att bli diakon är det angeläget att du försöker vara med både på den öppna samlingen och Kallelsedagarna.
Läs mer om programmet på www.brommafolkhogskola.se